Uncategorized

Mijn 21 diner met Spijs en Wijnen

Hi allemaal!

Afgelopen vrijdag heb ik een van de leukste avonden ooit meegemaakt. Ik ben namelijk 21 geworden en heb mijn 21 diner gevierd! In deze blogpost wil ik jullie meenemen naar deze geweldige avond en de voorbereidingen. Hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie opdoen als je zelf ook van plan bent om een 21 diner te geven!


Toen ik had besloten dat ik een 21 diner wilde geven, ging ik op zoek naar een thema. Ik ben uiteindelijk voor het thema ‘Touch of Sparkle’ gegaan. Op Pinterest heb ik veel inspiratie op kunnen doen en ik heb hierdoor ook mijn thema bedacht. Vervolgens heb ik de uitnodiging ontworpen en op de post gedaan en toen kon de voorpret echt beginnen!


Volgens de ‘traditie’ is je 21 diner in je ouderlijk huis en maken je ouders en broers/zussen het eten klaar. Toen ik dit aan mijn ouders voorstelde schoten ze eigenlijk al meteen in de stress, aangezien ik tien vriendinnen uit had genodigd. Voor tien meiden een aantal gangen bereiden is nog best wel een klus en we hadden ook geen idee wat we dan precies zouden gaan maken. Ik heb toen veel rond gekeken op het internet en kwam toen op de website van Spijs en Wijnen terecht. Een professionele thuiskok, wat zal zorgen voor een unieke ervaring voor mij en mijn gasten. Dit klonk veelbelovend en toen ik de menukaart bekeek die op hun website stond was ik eigenlijk meteen om! Ik heb Spijs en Wijnen toen een mailtje gestuurd en gelukkig hadden ze nog een plekje op 27 oktober. We hebben vervolgens samen het menu samengesteld, ik heb een aantal voorkeuren doorgegeven en vervolgens maakte Hans, de kok een concept van het menu. Toen het menu vastgesteld was heb ik ook menu kaartjes ontworpen in de stijl van mijn thema.


Eindelijk was het zo ver, de dag van het 21 diner was aangebroken! Mijn vriendinnen zouden om 18:00 uur komen en de kok zou om 15:00 uur aanwezig zijn. Hij is er al wat eerder zodat hij kan beginnen met het eten bereiden. Wat ik superleuk vond was dat er niet alleen een kok kwam, maar ook een gastvrouw. Spijs en Wijnen heeft niet alleen eten meegenomen, maar ook dingen zoals servies, bestek en glazen. Dit was heel handig omdat de tafel er op deze manier echt een geheel wordt.

Ik heb de tafel indeling gemaakt aan de hand van foto’s. Ik heb foto’s op een polaroid foto af laten drukken en op deze manier de tafel gedekt. Dit vond ik leuk omdat het net wat anders is dan een naam kaartje. De hele woonkamer was versierd in de stijl van het thema. Veel van deze spullen heb ik bijvoorbeeld bij de Hema of Xenos gekocht of online besteld. Toen mijn vriendinnen arriveerden kregen ze eerst een heerlijk glaasje prosecco, van Spijs en Wijnen. We hebben eerst wat foto’s gemaakt en daarna gingen we aan tafel! Er stond al heerlijk wat brood op tafel en verschillende toppings. Daarna werd de amuse geserveerd. Wat trouwens ook super was, het werd gewoon geserveerd! Het voelde zo speciaal om in je eigen huis bediend te worden, net alsof je in een mini restaurant zat.


De amuse smaakte echt heerlijk en beloofde al veel goeds voor de rest van de avond!


Het voorgerecht was Surf ’n Turf. Dit is een carparccio van ossenhaas, tartaar van gamba en aioli, truffelmayonaise, cashewnootjes en truffel pesto broodjes.


Het tussengerecht was eend met pompoen honing crème, hete bliksem, appelcompote, rosti koekje en gezoete shiitake.


Het hoofdgerecht was tenderloin van hert, gele biet in passievrucht, mousseline van knolselderij, najaarsgroenten, aardappelrondje en kalfsjus.


En het nagerecht was het grand dessert van de chef. Hierbij werden we dus verrast en ook dit was heerlijk!


Ik heb echt een geweldige avond gehad! Toen we het menu samen stelden vond ik het nog best spannend of iedereen het eten wel lekker zou vinden. Ook had ik sommige dingen van het menu nog nooit eerder gegeten. Maar het heeft echt mijn verwachtingen overtroffen, iedereen vond het ontzettend lekker! Ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van Spijs en Wijnen. Dit kan je doen door hier te klikken. Het is echt een unieke ervaring die eigenlijk iedereen een keer meegemaakt moet hebben. Ik ben in ieder geval razend enthousiast! Het liefst zou ik elk jaar 21 worden, haha…

 

Liefs Jasmijn

 

6 gedachten over “Mijn 21 diner met Spijs en Wijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s